Zažeňte metabolický syndrom mléčnými výrobky!

Máte problémy s vysokým krevním tlakem, vysokou hladinou cholesterolu? Trápí vás obezita či cukrovka? Přejídáte se? Moc nesportujete? Tak právě vy jste ideální adeptkou na onemocnění, kterému se říká metabolický syndrom.  Ten podporuje a urychluje kornatění cév a může vyústit až v infarkt či cévní mozkovou příhodu. Jako prevence tohoto syndromu se uplatňuje pravidelná konzumace mléčných výrobků. Je-li vám vaše zdraví drahé, měla byste pro sebe něco začít dělat. Proto změňte svůj životní styl, začněte jíst mléčné výrobky a sportujte.

Když jste obézní…

Jestliže jste obézní, dopřávejte si nízkotučné mléčné výrobky. Mléko obsahuje vyvážené bílkoviny, které vás velice dobře zasytí, přitom má málo energie. Mléko je také bohaté na vápník a právě u něj se prokázal prozitní efekt na hubnutí a složení těla. Konzumace mléčných výrobků vám tedy může zásadně pomoci při snaze shodit pár kil, aniž byste musela držet drastickou dietu či hladovět. O tom, že je mléko dobré na hubnutí svědčí i nejnovější mléčné diety, kterými je hlavní složkou konzumace mléka a mléčných výrobků. Při této dietě budete mít dostatek potřebných vitamínů a nebudete strádat.

Vysoký  krevní tlak

Pokud se potýkáte s vysokým krevním tlakem, je třeba se léčit. Vysoký krevní tlak totiž patří mezi rizikové faktory, které mohou za rozvoj cévní mozkové příhody, srdeční selhání, poškození ledvin a ischemické srdeční choroby. A to už rozhodně nejsou banální nemoci, ale vážná onemocení. I v tomto případě je dobré pít mléko a jíst mléčné výrobky. Studie totiž prokázaly, že mléčné výrobky mohou snížit krevní tlak. Za pozitivní účinek mohou látky obsažené v mléce, jako je vápník, draslík, fosfor, vitamín D a bioaktivní peptidy. Dostatečný příjem draslíku a fosforu je důležitý také v prevenci hypertenze.  I vitamín D je pro tělo důležitý. Jestliže jej máme nedostatek, vede to ke zvýšení krevního tlaku. Dejte si tedy sýry nebo třeba máslo.

Cukrovka

I u cukrovky 2.typu je příjem mléka prospěšný. Pokud pravidelně pijete mléko nebo zakysané mléčné výrobky, dochází ke zvýšení citlivosti tkání na inzulín a snižuje se hladina krevního tlaku. Tak jsou sníženy i nároky na tvorbu inzulínu.

Více informací najdete na www.bileplus.cz.