I s mrazenou zeleninou vykouzlíte lahodné pokrmy, zn. rychle a snadno!
Některé z vás mohou namítat, že čerstvé potraviny jsou čerstvé a nic se jim nevyrovná! To je pravda, nicméně, co když nemáte zrovna k dispozici konkrétní druh zeleniny nebo ovoce? Zejména, pokud se jedná o potravinu sezónní? Není nic jednoduššího, než vzít zavděk mrazeným zeleninovým a ovocným směsím. Pokud vyberete kvalitní značku, pak objevíte jejich kouzlo jistě i vy. Navíc vám umí ušetřit spoustu času, který pak můžete věnovat dětem, svým blízkým, sama sobě nebo koníčkům.
Schválně si některý z receptů vyzkoušejte. Ten na „Hříšné maso“ zní poměrně exoticky, opak je ale pravdou. Není to sice ani úplně klasický recept, skládá se ale z běžně dostupných surovin, tak si ho zkuste uvařit. Máme pro vás i další tipy na skvělé recepty, které stojí za to!
Hříšné maso
Na 4 porce si připravte:
- 500 g kuřecího masa
- 2 balení Bramborová s hříbky Dione
- 15 dkg plátků anglické slaniny
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- strouhanku a mouku na obalování
- olej
- sůl
- pepř
- máslo
Příprava:
V hrnci si nejdříve rozpusťte máslo, vysypte ze sáčku zmrazenou směs Bramborová s hříbky Dione a krátce orestujte. Naklepejte si kuřecí maso, potřete ho rozetřeným česnekem, osolte, opepřete a nechte chvíli odležet. Poté odleželé maso obalte v mouce, vejci, strouhance a do zlatova osmažte na oleji. Mezitím si do zapékací mísy rozložte anglickou slaninu, na ni položte osmažené maso a nahoru navrstvěte orestovanou zeleninovou směs Bramborovou s hříbky Dione. Na závěr přidejte sůl, pepř a dejte zapéct do trouby při 200° C na asi 20 minut.
Tip: Zkuste podávat s dipem z bílého jogurtu, česneku, soli a pažitky.
Špenátový závin
Pokud čekáte hosty a rádi byste připravili víc než jen obyčejné chlebíčky, zkuste špenátový závin. Jeho velkou výhodou je, že si ho můžete připravit předem, skvěle totiž chutná i studený. Takže až přijdou hosté, nebudete se muset zdržovat vařením, všechno si totiž nachystáte dopředu.
Na 8 porcí špenátového závinu budete potřebovat:
- 500 g libového hovězího nebo vepřového mletého masa
- 1 balení listového těsta
- 1 balení listového špenátu Dione 400 g
- 1 balení sýra mozzarella
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 velké rajče
- 1 cibuli
- strouhanku
- sůl
- pepř
- provensálské koření
Příprava:
Na rozpáleném oleji zpěníte cibulku, přidáte rozdrcený česnek a listový špenát Dione 400 g připravený dle návodu na obalu. Libové maso osmahnete na pánvi, osolíte, opepříte, přidáte provensálské koření a lehce ho orestujete. Poté smícháte orestované maso se špenátem a necháte vychladnout. Mezitím si rozválejte listové těsto, které pak posypte trochou strouhanky. Následně na těsto pokládejte vychlazenou špenátovou směs. Na špenátovou směs poklaďte na tenko nakrájené plátky rajčat (bez dužiny) a tenké plátky mozzarelly. Nakonec všechno zatočte jako závin, potřete vajíčkem a dejte zapéct do trouby při 180° C na asi 30 min.
Zmrazené směsi vám práci v kuchyni opravdu usnadní. S náročnými recepty jako je třeba svíčková, vám ušetří spoustu času. Místo škrábání, loupání a krájení kořenové zeleniny, totiž můžete jednoduše použít pytlík Pod svíčkovou proužky. Pokud upřednostňujete rychlá jídla, zeleninové směsi se vám budou hodit do těstovinových salátů, hustých polévek nebo na pánvičku k masu. Zmrazené směsi ale překvapivě oceníte i při přípravě dezertů. Stačí rozehřát a lehce osladit Lesní směs, ze které se vytvoří hustá omáčka. Tu pak můžete podávat k jednoduchým moučníkům nebo ke zmrzlině.